Про це розповів на прес-конференції президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич, передають "Українські новини".

За його словами, молоко і м’ясо до 20 грудня подорожчають мінімум на 10%, а максимум на 20%. Серед причин він назвав африканську чуму свиней, а також податкову і цінову політику в цілому.

Читайте також: Що таке органічні продукти й чи по кишені вони українцям

Томич прогнозує, що вже у жовтні слід очікувати підвищення цін на овочі борщового набору – картоплю, цибулю, моркву, буряк і капусту – в 1,6-1,8 рази, або на 160-180% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

На його думку, на підвищення цін вплинуло зменшення обсягів вирощування відповідних культур.

Так, за даними Асоціації фермерів і приватних землевласників, виробництво картоплі впало на 30%, цибулі – на 35%, буряків – на 25% та капусти на 45%.

Нагадаємо, що влітку експерти попереджали, що восени ціни на продукти можуть вирости вдвічі.