Масова частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити 4%. Дотримання показника вмісту вологи в птиці є обов'язковим для країн Європейського Союзу.

У відомстві вважають, що таке нововведення дозволить українським птахівникам значно збільшити свою присутність на ринку ЄС.

Зазначимо, вміст вологи в птиці в ЄС визначається залежно від способу охолодження. Наприклад, для повітряного охолодження - 1,5%, для повітряно-водного - 3,3%, для водного - 5,1%.

Окрім цього, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов називав гармонізацію українських технічних регламентів з європейським законодавством одним з найважливіших завдань.

"Для мене як для міністра це одне з найбільш пріоритетних напрямків. Важливо, що вже затверджено чіткий план щодо дуже інтенсивної розробки та впровадження цих технічних регламентів. Звичайно, буде опір, але за всіма напрямками - засоби пересування, вода, повітря, екологія - ми будемо приймати такі регламенти, які максимально наблизять нас до Євросоюзу. Більше того, ЄС виділив нам гроші, і ми будемо залучати фахівців з ЄС, щоб ці регламенти були максимально швидко зроблені ", - сказав він.