“Якщо деякий час можна було говорити, що йде заміщення дорогих сортів дешевими, то зараз цікава ситуація полягає в тому, що різко виріс імпорт охолодженої риби з Норвегії. Це пов'язано з тим, що значно впали ціни на охолоджену рибу, а це, в свою чергу, пов'язано з ситуацією на світових ринках”, - каже аналітик товарного ринку "Скандинавія" Валерій Калустов.

У розробленій урядом Концепції розвитку рибного господарства на 2012-2016 роки, прописана середня норма споживання риби в Україні на рівні майже 15 кг на душу населення. Водночас, мінімальні норми споживання риби становлять 12 кг.

Проте, за словами фахівців, в деяких європейських країнах рівень споживання риби становить від 24 до 35 кг на душу населення.