Ця продукція може подешевшати на 5-15%, уточнили у відомстві. А от м’ясо, навпаки, дещо подорожчає, попереджає міністр агрополітики і продовольства Микола Присяжнюк.

“У зв’язку з сезонністю у нас прогнозується незначне і в достатньо розтягнутому проміжку зростання цін на м’ясо і м’ясопродукти до 5%. Це у рамках тієї прогнозованої інфляції, яку розрахував уряд”, - каже міністр агрополітики і продовольства України Микола Присяжнюк.

Нагадаємо, влітку 2011 року ціни на м’ясо свиней та яловичину в Україні підскочили на 11-19% через скорочення пропозиції на ринку. Втім під кінець року завдяки збільшенню постачань м’яса внутрішнього виробництва та імпорту в роздрібну реалізацію, ціни дещо уповільнили зростання, а в ряді регіонів навіть були знижені.